I sortimentet från Lakritsfabriken i Ramlösa hittar du otroligt god sötlakrits i både presentask, presentkartong och påse. Lakritsen är glutenfri och gelatinfri och dessutom väldigt smakrik. Premiumlakritsen gör ingen besviken och det är en lika fin present som julklapp. Dessutom är Lakritsfabrikens sötlakrits ett måste om du är en sann lakritsälskare.
I det breda sortimentet av lakrits från Lakritsfabriken finns inte bara smaksatt lakrits och lakrits med choklad. Du hittar även en väldigt populär och uppskattad lakritskalender till jul. Denna stilrena kalender innehåller över 700 gram lakrits och här hittar du allt från klassisk söt- och saltlakrits till goda smakkombinationer och tidlösa klassiker. Du vet väl att lakritsen är glutenfri och fri från gelatin?
Ja! Hos Lakritsfabriken finns det massor av god saltlakrits likväl som du hittar mycket supersalt lakrits. Supersalta krutdurkar och många andra sorter kan du välja på när det ska vara salt. Prova dig fram, smaka den mjuka lakritsen, testa den hårda och se vilken du föredrar allra mest. Det finns massor att prova.
Lakrits är ett kärt ämne som väldigt många gillar, både när det gäller att äta, baka med och prata om. Lakritsen, som härstammar från lakritsroten, kan spåras ända tillbaka till 4000 f.Kr. Lakritsroten användes då som en växt inom medicin. Under årens gång har detta sedan förändrats och denna goda rot har med åren spridit sig i världen. Under 1500-talet börjar England odla lakritsrot och i början av 1600-talet börjar lakritsroten användas som medicin i Sverige. Först under 1800-talet görs lakritsroten om och börjar användas i konfektyrtillverkning. Det är nu lakrits som godis börjar bli populärt. Med åren förändras och utvecklas lakritstillverkningen till vad den är idag. Lakrits är fantastiskt gott!
Lakrits kan tillverkas och användas på många olika sätt. Det klassiska är att äta lakrits som godis. I denna form kan det finnas många olika varianter. Exempelvis kan du äta en mjuk salt- eller sötlakrits, likväl som det finns hårda lakritskarameller och lakritsstänger med fyllning. Det är också vanligt att chokladdoppa lakrits och sedan toppa med granulat i olika smaker. Oavsett vilken så är det lakritsen som är det centrala. Det blir dessutom allt populärare att använda lakrits eller lakritspulver i matlagning och bakning. Att toppa glassen med salt lakritspulver eller att ha lakrits i bakningen är magiskt gott och trevligt. Har du inte testat borde du göra det nu!